(Voormalig) huisarts Jolien Plantinga heeft een indrukwekkend boek geschreven over haar ervarinngen als chronisch lymepatiënt: "Komt een dokter bij de dokter".
Ze heeft het boek in het (Brits) Engels laten vertalen (My Sensational Body) en het copyright van deze vertaling en eventuele andere vertalingen geschonken aan Stichting Tekenbeetziekten, met als doelstelling er onderzoek mee te financieren.
Jolien is zelf niet in staat om het hele traject van vertalen en uitgeven te begeleiden, reden waarom deze taken bij de stichting terecht zijn gekomen.
Nu zijn onze vrijwilligers ook niet echt onderlegd in het vertalen en (in het buitenland) uitgeven van boeken. Dus kunnen we op dit gebied nog de nodige hulp gebruiken. Hierna wat meer details.
Dit was de eerste keuze waar we ons voor gesteld zagen. We willen het boek het liefst via een uitgever aanbieden. De belangrijkste reden is dat het ons aan expertise, menskracht en tijd ontbreekt om het in eigen beheer uit te brengen en in het buitenland te marketen. Maar we laten ons - met goede argumenten - graag overtuigen om een andere keuze te maken.
Hoewel het boek vertaald is in Brits Engels, zouden we dit avontuur toch graag starten in de USA. De reden hiervoor is dat daar jaarlijks naar schatting zo'n 475.000 mensen slachtoffer worden van de ziekte van Lyme. Dat lijkt een interessante markt.
We hebben inmiddels 5 potentiële uitgevers in de VS benaderd. Lang niet iedere uitgever is geïnteresseerd in een boek als dit: de memoires van een patiënt.
Eén uitgever heeft ons echter laten weten dat men het boek zal voorleggen aan de Board of Editors. Duimen!
Naast de VS zijn er natuurlijk nog andere interessante markten: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland (en alle Duitstalige gebieden) en Frankrijk (en alle Franstalige gebieden). De Britse vertaling is voorhanden, die Duitse en Franse (en eventuele andere talen) ontbreken nog ....
Zoals gezegd ontbreekt het binnen de stichting aan expertise, menskracht en tijd om dit project in al z'n potentie gestalte te geven. We zijn daarom op zoek naar de volgende mensen:
Stichting Tekenbeetziekten is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie (al onze vrijwilligers zetten zich onbezoldigd voor de stichting in). Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van donateurs, inkomsten uit onze webshop en sponsors/projecten als bovenstaande. Dat betekent dat we het ons niet kunnen veroorloven om onverantwoorde investeringen te doen.
We vergoeden uiteraard wel alle door vrijwilligers gemaakte onkosten, mits vooraf aangegeven wat die (ongeveer) zullen bedragen.
Eventueel kunnen we wel afspraken maken over een (geringe) vergoeding bij een behaald succes, maar hier zal uitgebreid met het bestuur over gepraat moeten worden.
Als je over één van bovenstaande zaken meer wilt weten of eens met ons van gedachten wilt wisselen, neem dan contact op met Diana: zij vertelt je er graag alles over.
We hopen van harte dat je (een beetje) geholpen bent met onze informatie. Stichting Tekenbeetziekten is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie en deze website kan alleen maar bestaan bij gratie van donateurs. Jij kunt ervoor zorgen dat deze informatie betrouwbaar en up-to-date blijft door een kleine gift over te maken of ons te machtigen eens of tweemaal per jaar een vast bedrag van je bankrekening af te mogen schrijven. Waarvoor alvast veel dank.