The Red Ring

26 mei 2024

Speciale vertoning: "The Red Ring" - Een reis naar het hart van de ziekte van Lyme

The Red Ring" is een tot nadenken stemmende en verhelderende documentaire die de kern van een wereldwijd gezondheidsprobleem onderzoekt - de chronische ziekte van Lyme - door de persoonlijke odyssee van de filmmaker, Joonas Berghäll, te volgen. Berghäll lijdt aan de chronische ziekte van Lyme en andere door teken overgebrachte ziekten en gaat op een missie om een remedie te vinden voor zijn eigen slopende aandoening en om de redenen achter het wijdverbreide gebrek aan actie en apathie ten opzichte van deze snel groeiende epidemie bloot te leggen.

Berghäll reist over continenten en ontmoet patiënten die hun aangrijpende ervaringen met de ziekte van Lyme delen, naast eerstelijns artsen, onderzoekers die zich verdiepen in de complexiteit van de bacterie en experts die sociaal-politieke en economische barrières bespreken voor een effectieve aanpak van de ziekte.

De documentaire werpt een licht op de diepgaande impact van de ziekte van Lyme op mensen en laat de echte en vaak over het hoofd geziene fysiologische en psychologische gevolgen zien. Door middel van persoonlijke interviews en meeslepende verhalen confronteert "The Red Ring" het scepticisme en de ontkenning waar veel patiënten mee te maken hebben.

De film stelt belangrijke vragen over waarom de ziekte van Lyme niet de aandacht krijgt die het verdient, ondanks overtuigend wetenschappelijk bewijs en wijdverspreid lijden. Onderwerpen zoals onvoldoende financiering voor onderzoek, controverses over diagnose en behandeling en de invloed van de farmaceutische en verzekeringsindustrie worden onderzocht.

The Red Ring is niet zomaar een film; het is een oproep tot actie, die ons aanspoort om de ziekte van Lyme te erkennen als een belangrijk wereldwijd gezondheidsprobleem en om ons af te vragen waarom voldoende steun en oplossingen voor miljoenen lijdenden wereldwijd uitblijven.

Bekijk de film, deel hem, praat erover. Laten we de ziekte van Lyme uit de schaduw halen.

Let op: de film is niet in het Nederlands ondertiteld!

Registreer je voor deze gratis speciale vertoning met Joonas Berghäll op https://www.tezted.com/the-red-ring

Data en tijd van vertoningen:

  • 28 mei 2024 18:00 uur
  • 9 juni 2024 15:00 uur
  • 30 juni 2024 08:00 uur

BONUS: Er worden per vertoning 3 TICKPLEX PLUS testen verloot. Deze worden aangeboden door ArminLabs. Onder de aanwezigen die aan het einde van elke vertoning aanwezig zijn, worden 3 tests verloot.

Film Release: The Red Ring / Punkkisota
Genre: Documentaire
Releasedatum: 14 mei 2021 (Finland)
Regisseur: Joonas Berghäll
Cinematografie: Tuomo Hutri, Pini Hellstedt, Lars Skree, Jani Kumpulainen, Marita Hällfors
Editors: Nils Moström, Timo Peltola
Uitvoerend producent: Tine Klint
Muziek gecomponeerd door: Kristian Eidnes Andersen
Original languages: English, Finnish, German, French, Italian
Co-Production company: Tondowski Films, WG Film, LevelK
Trailer (Engels): https://youtu.be/c264Arr9Czs?si=NE3JRhKwoloPaLaB
Facebook: Lyme documentary - The Red Ring / Punkkisota
Website: www.redringfilm.com
Te steamen op: Apple TV, Google Play, MUBI (verschilt per land)

Deze speciale vertoning verzorgd door: Te?ted Oy - Tezted