De Gooi- en Eemlander 18-04-2019:
“Een jaar nadat ze een houten bank met het opschrift ’Teek your time’ plaatste op de Bussumerheide, opende Didi Jung (54) donderdag de eerste Lyme-route van Nederland op diezelfde heide. Langs de twee kilometer lange wandeling staan zes informatiebordjes over de teek en de ziekte van Lyme die het piepkleine beestje over kan brengen.
Daags voor de opening vertelt de Bussumse haar verhaal. Hoe ze in de zomer van 2013 ineens een ovale kring in haar knieholte zag. Een horzelsteek oordeelde de huisarts en schreef geen antibiotica voor. Toen Jung niet veel later ziek werd en alsnog antibiotica kreeg, was het al te laat. „De bacterie Borrelia, die een teek over kan brengen, had zich onder andere al in mijn hersenen genesteld. Ik was een paar maanden later mijn kinderen aan het voorlezen, toen ik ineens niet meer begreep wat er stond. Brainfog; een soort mist in je hersenen te vergelijken met alzheimer. Een dieptepunt.”
De Gooi- en Eemlander 14-10-2019:
“De Lyme-wandelroute op de Bussumerheide die afgelopen april werd geopend, lijkt navolging te krijgen in andere delen van het land.
De Bussumse initiatiefneemster Didi Jung, die zelf de ziekte van Lyme kreeg na een tekenbeet, is door diverse mensen gebeld voor informatie. ,,In Noord-Brabant zijn ze al vrij ver. Iemand van Innatoss Laboratories, waar onder andere testen voor de ziekten van Lyme worden ontwikkeld, wil een route aanleggen in haar woonplaats Bladel. Ze is daarover al in overleg met de gemeente. Ook vanuit Rotterdam is er interesse. Het zou fantastisch zijn als dat allemaal lukt. Dat worden dan precies dezelfde routes als op de Bussumerheide. Ze kunnen de palen en informatieborden zo bestellen.”
Didi Jung heeft in november 2020 de Palenroute gepresenteerd bij de Landelijke Groene Lyme Werkgroep die georganiseerd wordt door Stigas, in het kader van voorbereidingen voor de Week van de Teek. We hopen dat er uiteindelijk in elke provincie een palenroute komt.
We hopen van harte dat je (een beetje) geholpen bent met onze informatie. Stichting Tekenbeetziekten is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie en deze website kan alleen maar bestaan bij gratie van donateurs. Jij kunt ervoor zorgen dat deze informatie betrouwbaar en up-to-date blijft door een kleine gift over te maken of ons te machtigen eens of tweemaal per jaar een vast bedrag van je bankrekening af te mogen schrijven. Waarvoor alvast veel dank.